Biologische rozijnen; een aanrader voor elke lunch box

Biologische rozijnen zijn niets anders dan gedroogde biologisch geteelde druiven. Door biologisch te kiezen weet je zeker dat er tijdens het groeiproces aan de druiven geen chemicaliën zijn toegevoegd en dat je dus een puur natuurlijk en eerlijk product hebt aangeschaft. Hierdoor bevatten biologische druiven een hogere kwantiteit aan voedingsstoffen en zullen ze ook meer smaak hebben. Maar ook al hebben de druiven voor een groot gedeelte hun vitamine C tijdens het droogproces verloren, er zijn ook andere redenen waarom biologische rozijnen niet uit je lunch box mogen ontbreken.

Druiven voor de spijsvertering

Druiven hebben voornamelijk een erg goede uitwerking op je spijsvertering. Ze bevatten veel vezels die je darmen stimuleren en een optimale verwerking van je eten bewerkstelligen. Zo worden alle voedingsstoffen optimaal opgenomen en gaat er minder verloren. Druiven bevatten ook een aantal mineralen die hetzelfde doen. Je zal minder snel trek hebben in iets zoets nadat je druiven hebt gegeten en je energie wordt geleidelijk afgegeven. Als laatste zijn er nog voldoende vitaminen over die druiven gezond maken. Voeg ze toe aan je muesli, aan een portie fruit met kwark of eet ze los. Druiven zijn voor volwassenen en kinderen een prima snack voor tussendoor.